OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2747990
Menu
39302
Banner
73489
Main Description
113885

Microsoft Office Basic

Vertical Image Area
113884

Η παρακολούθηση μαθημάτων για το Microsoft Office Βασικό Επίπεδο εγγυάται ότι ο εκπαιδευόμενος κατέχει τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση Η/Υ και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή στις κύριες εφαρμογές  γραφείου και τις βασικές υπηρεσίες του διαδικτύου.

Οι θεματικές ενότητες που καλύπτει το βασικό επίπεδο είναι:

Χρήση H/Y και Διαχείριση Αρχείων  (WINDOWS)

Τα Windows είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα σήμερα. Για να κατανοήσουμε την χρησιμότητά του είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κάθε υπολογιστής αποτελείται από δύο κυρίως στοιχεία: το υλικό (hardware) και το λογισμικό (software). Αυτά τα δύο στοιχεία είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο υπολογιστής. Στο υλικό συμπεριλαμβάνονται ο επεξεργαστής, η μνήμη, ο σκληρός δίσκος, η κάρτα γραφικών και άλλα, ενώ στο λογισμικό, το λειτουργικό σύστημα και τα διάφορα προγράμματα που χρησιμοποιούμε για να εκτελέσουμε τις διάφορες εργασίες.
Τα Windows (παράθυρα) είναι ένα περιβάλλον εργασίας για τους υπολογιστές, όπου η κύρια καινοτομία τους είναι ο εύκολος τρόπος επικοινωνίας του χρήστη ε τον υπολογιστή. Είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε GUI (γραφικά φιλικά προς τον χρήστη).

Επεξεργασία Κειμένου  (WORD)

Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που σχεδιάστηκε από τη Microsoft.
Ένας επεξεργαστής εγγράφου (word processor) ή επεξεργαστής κειμένου, είναι μια εφαρμογή υπολογιστή που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία (σύνθεση, διόρθωση, μορφοποίηση , και πιθανώς εκτύπωση) εγγράφων. Ο πιο διαδεδομένος επεξεργαστής εγγράφων είναι το Word της Microsoft.

Υπολογιστικά Φύλλα  (EXCEL)

Το Excel είναι λογισμικό που σας παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργείτε πίνακες καθώς και να υπολογίζετε και να αναλύετε δεδομένα. Αυτός ο τύπος λογισμικού ονομάζεται λογισμικό υπολογιστικών φύλλων. Τα λογιστικά φύλλα (spreadsheets) είναι εφαρμογές στις οποίες τα αριθμητικά δεδομένα είναι οργανωμένα σε γραμμές και στήλες, που επιτρέπουν την εύκολη και γρήγορη εκτέλεση υπολογισμών. Το Excel είναι τμήμα του πακέτου Microsoft Office και αποτελεί σήμερα το πλέον διαδεδομένο πρόγραμμα λογιστικών φύλλων της αγοράς για περιβάλλον Windows. Παρέχει εκτεταμένες δυνατότητες αριθμητικών υπολογισμών, γραφικών και διαγραμμάτων ,συνεργασίας με άλλα προγράμματα, καθώς και δυνατότητες προγραμματισμού σε ένα απλό στη χρήση του πακέτο.

Βάσεις Δεδομένων  (ACCESS)

Η Microsoft Access έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού συστήματος διαχείρισης βάσης  δεδομένων . Βάση Δεδομένων (DataBase) είναι μια συλλογή από εγγραφές και αρχεία, τα οποία είναι οργανωμένα έτσι ώστε να εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό. Για παράδειγμα, τα ονόματα και οι διευθύνσεις των φίλων και των πελατών μας είναι μια βάση δεδομένων. Τα στοιχεία των μαθητών ενός σχολείου μαζί με τα στοιχεία των καθηγητών τους και τα στοιχεία για τα μαθήματα αποτελούν μια άλλη βάση δεδομένων. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Access για να κατασκευάσουμε και να εκτελέσουμε μια εφαρμογή φτιαγμένη στα δικά μας μέτρα. Η Access περιλαμβάνει ακόμη την περιεκτική γλώσσα προγραμματισμού Microsoft Visual Basic for Applications (VBA), που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κατασκευάσουμε πολύ ισχυρές εφαρμογές.

Παρουσιάσεις  (POWER POINT)

Το PowerPoint είναι λογισμικό που σας επιτρέπει να δημιουργείτε υλικό, το οποίο θα παρουσιαστεί με προβολέα. Η χρήση αυτού του υλικού για την δημοσιοποίηση μιας αναφοράς ή πρότασης ονομάζεται παρουσίαση. Χρησιμοποιώντας το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε οθόνες, στις οποίες έχετε ενσωματώσει αποτελεσματικά έγχρωμο κείμενο και φωτογραφίες, εικόνες, σχέδια, πίνακες, γραφήματα και ταινίες και να μεταβαίνετε από το ένα στο άλλο στοιχείο όπως σε μια προβολή παρουσίασης. Μπορείτε να προσθέσετε κίνηση στο κείμενο και τις εικόνες στην οθόνη, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα κινουμένων σχεδίων καθώς και ηχητικά εφέ και αφήγηση. Επιπλέον, μπορείτε να εκτυπώσετε υλικό το οποίο θα διανείμετε όταν κάνετε μια παρουσίαση.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  είναι μια Υπηρεσία του Διαδικτύου, η οποία επιτρέπει τη συγγραφή, αποστολή, λήψη και αποθήκευση μηνυμάτων με χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεπικοινωνιών.

Windows Internet Explorer

Ο Windows Internet Explorer με συντομογραφία IE, είναι μια σειρά γραφικών προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows, με αφετηρία το 1995. Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο.

Footer
39307