OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2747990
Menu
39302
Banner
113980
Main Description
113981

DTP (Desktop Publishing)

Vertical Image Area
113982

Η επαγγελματική επεξεργασία εικόνας & φωτογραφίας,η δημιουργία διαφημιστικών εντύπων και γραφικών, οι αφίσες, περιοδικά, εφημερίδες, εξώφυλλα βιβλίων, DVD, λογότυπα εταιρειών και προϊόντων, οι συσκευασίες και διαφημιστικές καταχωρήσεις είναι περιοχές που θα προσεγγιστούν με την παρακολούθηση μαθημάτων σύγχρονων προγραμμάτων ηλεκτρονικής σχεδίασης DTP (Desktop Publishing) όπως Illustrator, Photoshop , Indesign κ.α.

Ενδεικτικά αναφέρονται σχετικά μαθήματα:

Adobe Photoshop

Το Photoshop είναι ένα εύχρηστο και ευέλικτο πρόγραμμα μιας και χρησιμοποιείται από πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως το Mac, τα Windows, το UNIX, αλλά και επειδή, έχει ένα παρά πολύ φιλικό περιβάλλον χρήστη, το πληρέστερο σετ από εργαλεία καθώς και πολλά βοηθητικά βιβλία.

Adobe Illustrator

Το Adobe Illustrator είναι ένα ισχυρό εργαλείο σχεδίασης διανυσματικών γραφικών που περιλαμβάνει ό, τι πρόκειται να χρειαστείτε για σχεδίαση, ιστοσελίδες και βίντεο. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται παγκοσμίως από τους δημιουργικούς επαγγελματίες, αφού παρέχει ακρίβεια και δύναμη. Με αυτό μπορείτε να χρωματίσετε εκφραστικά με τα διανύσματα, να σχεδιάσετε με προοπτική και να πειραματιστείτε στο σχεδιασμό διαδραστικών εικόνων.
Τα μαθήματα προορίζεται για όσους χρειάζονται την ψηφιακή επεξεργασία διανυσματικών (vector) γραφικών στην εργασία τους. Αυτοί μπορεί να είναι φωτογράφοι, γραφίστες, σχεδιαστές, μηχανικοί κ.ά. Στα μαθήματα περιγράφονται τα κύρια χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες της εφαρμογής, καθώς και ο τρόπος σχεδιασμού, επεξεργασίας και διαχείρισης γραφικών. Τα παραδείγματα που μελετώνται στα μαθήματα καλύπτουν άριστα τις ανάγκες των παραπάνω επαγγελματιών και προσφέρουν ένα σημαντικό εφόδιο για όσους θελήσουν να ενσωματώσουν την χρήση της εφαρμογής στην παραγωγή.

Corel Draw

Η Δημιουργία διανυσματικών γραφημάτων είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της γραφιστικής. Το Corel DRAW είναι μία εφαρμογή γραφικού σχεδίου και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και την επεξεργασία διανυσματικών γραφημάτων. Περιλαμβάνει δυνατότητες και εργαλεία που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ελκυστικές απεικονίσεις, φυλλάδια, λογότυπα και άλλου τέτοιου είδους γραφιστικές δημιουργίες.
Προηγμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα συγκεντρώνονται στο Corel DRAW με αποτέλεσμα τη δημιουργία εξελιγμένων γραφιστικών σχεδίων και εφέ. Η Γνωριμία με το CorelDRAW και του τρόπου με τον οποίο δουλεύει θα σας βοηθήσει στη εξαγωγή αποτελεσματικών γραφικών συνθέσεων. Στα μαθήματα Corel DRAW θα σας παραδοθούν όλες οι απαραίτητες λειτουργίες και τα εργαλεία ώστε μετά το τέλος του κύκλου μαθημάτων να μπορείτε να το αξιοποιήσετε δημιουργικά για επαγγελματικά αποτελέσματα.

QuarkXpress

To QuarkXpress είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα γραφικής σχεδίασης και σελιδοποίησης , για τον σχεδιασμό πολλών outlines, από απλά έντυπα (flyers) μέχρι περιοδικά, εφημερίδες, καταλόγους κλπ.

Adobe InDesign

Το Adobe InDesign, αποτελεί μέρος της Adobe Creative Suite. Είναι ένα διαδεδομένο πρόγραμμα ηλεκτρονικής σελιδοποίησης, από το στάδιο σύνθεσης μιας σελίδας έως και τα στάδια σχεδιασμού και τελικής παραγωγής της. Οι γραφίστες επιλέγουν InDesign όταν θέλουν να έχουν δημιουργικό έλεγχο στο χειρισμό των στοιχείων μια σελίδας, κυρίως σε κείμενο και εικόνες, σε ένα ή πολλαπλά έγγραφα.
Ανταγωνιστικά του δημοφιλή προϊόντα είναι το QuarkXpress και το Microsoft Publisher.

Οι ενέργειες ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας (Adobe Photoshop) ή γραμμικής επεξεργασίας εικόνας (Adobe Illustrator, CorelDraw) γίνονται σε συνεργασία με άλλες εφαρμογές, καθώς το ίδιο έχει περιορισμένες δυνατότητες σε αυτό τον τομέα.

Το Adobe InDesign μας επιτρέπει να εισάγουμε κείμενο, φωτογραφίες και vector art, να τα τοποθετήσουμε σε μια σελίδα, και να συνδέσουμε πολλαπλές σελίδες μαζί για γρήγορη εκτύπωση και ηλεκτρονική διανομή. Το Indesign μπορεί να εξάγει γρήγορα και αποτελεσματικά έγγραφα όπως βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, καταλόγους κα. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του είναι η δυνατότητα του προκαταρκτικού ελέγχου των αρχείων, ο έλεγχος και η προετοιμασία τους για εκτυπώσεις offset.

Footer
39307